Inspirări, expirări… prin gânduri

copaci

 • Se fură lemnul ca-n codru. Mi-a povestit cineva că a fost la Rădăuţi şi că în fiecare zi pleacă de acolo câte o garnitură de tren marfar. Soluţia?! Interzis lemnul la export, decât ca mobilă. Dar nu se poate!
 • Cum a putut Dumnezeu pune toţi nenorociţii, laşii, hoţii, trădătorii alături de oamenii buni? Şi oamenii buni, la rândul lor, nu sunt perfecţi, dar suma calităţilor e mai mare.
 • Tot oraşul parcă este în lucru. Acolo se sapă, dincolo se sparge, acolo se pune ceva, dincolo se plombează şi uite tot aşa. Unde să parchezi? Ştiţi că există o lege ce nu-ţi permite să parchezi decât la 25 m de o trecere de pietoni? Unde-i distanţa asta? Poate pe St. L. Roth. Ideea este alta, că-n Mediaş încalci legea uşor, pentru că n-ai baza pentru legea respectivă. Începi, în schimb, să-ţi formezi o mentalitate şi crezi că-i aşa peste tot şi… greşeşti. Oricum, mentalitatea ţi se formează din suma neregulilor făcute de alţii, care fac legile şi le transmit mai departe. Dacă eşti amendat, te consideri nevinovat. Apare frustrarea, neîncrederea şi dorinţa de a-ţi face singur dreptate. Dacă eşti civilizat, educat, nu o faci, dacă nu şi nu ai nici ce pierde, îi cureţi şi pe poliţişti, şi pe avocat, şi pe judecători. Cam asta este în mintea celui care se crede nevinovat.
 • Mă opresc oamenii pe stradă şi-mi povestesc despe problemele lor. N-am timp în primul rând, şi-n al doilea rând pe unii îi cunosc laşi, mincinoşi, hoţi, trădători, ce nu merită nici să te uiţi la ei. Dar ăştia sunt majoritatea. Să-l linşeze pe fostul primar! Nici aşa n-au curajul. Aşteaptă ca alţii să le facă treaba. Vechea mentalitate!
 • Singura soluţie pentru omenire trebuie să fie o soluţie globală, dar cum poate să fie, când avem educaţii şi mentalităţi diferite?
 • Noi, oprimaţii şi eşuaţii fostului primar de Mediaş, unde mai găsim o şansă? Totuşi brutalitatea atacurilor asupra popu-laţiei a rămas constantă. Încă se repară pe foarte multe porţiuni, ceea ce îngreunează circulaţia. Sigur avem nevoie de un pod CFR, dar cine să-l facă?
 • Recensământul de acum patru ani a fost un bluf. Concluziile nu pot fi decât ceea ce vedem noi zi de zi. Romii sunt cât noi, dacă nu chiar ne depăşesc. Cred că se ţine secret, iar ei nu se declară romi de frică sau de orice altceva ce va urma.
 • Noi am fost martorii unui imens flux de migraţie a populaţiilor în diferite ţări ale lumii, mai ales în Germania. Nu-i mai bine de Elveţia şi Ungaria, care nu i-au acceptat? Mi-e milă de francezi, care, în cumsecădenia lor şi în respectarea democraţiei şi-a drepturilor omului, au trebuit să sufere.
 • Mai am o variantă! Mai întâi se produce haosul care determină migraţia, după care se prezintă soluţia, cu planificarea şi organizarea mai bună, cu acorduri internaţionale şi o societate planificată pentru o lume fără frontiere. Adică armată mai multă care să gestioneze situaţia. Buummm…
 • S-a format o “gaşcă“ din primărie contra actulalului primar, ce avea legături strânse cu aşa-zişii interlopi romi şi nu vor să renunţe la stilul de viaţă. Nu uitaţi că atât primarul cât şi vicele sunt tineri şi au bateriile încărcate şi puteţi strica bariere, cititoare de carduri şi orice altceva ce credeţi că le va displace edililor. Îi cunosc! Nu renunţă. Vor merge cât se poate de departe pentru a face un Mediaş frumos şi curat. Şi apoi, aceştia sunt medieşeni, nu vinituri! Se gândesc la copiii lor, la neamurile lor şi la tot ce le-a aparţinut generaţiilor trecute.
 • Să sperăm că va fi aşa! Măcar pentru început să le dăm credit! (Laurenţiu Oprea)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s