Inspirări, expirări… prin gânduri

funny-monkeys

 • Sunt lucruri pe care degeaba le spui unor oameni că nu te ascultă, oricât de interesante ţi s-ar părea.
 • Când conducerea celor de la gaz a fost a unui partid, Mediaşul a votat în favoarea acelui partid.
 • Am impresia că pe anumite funcţii nu contează că nu-ţi faci treaba! Lupta se dă pentru a te menţine, nu pentru a face ceva.
 • Ce mă scârbeşte este opoziţia care arată cu degetul spre putere şi spre defectele ei, cu toate că nici ea nu a fost mai brează, când a fost la putere. Cei care au tot arătat şi arată sunt toţi îndepărtaţi. Mi se pare normal. Nu fac parte din nici o parte.
 • Puţin de tot am intrat în tainele limbii ebraice, învăţând vreo şase litere. Pot spune că fiecare literă are povestea ei iar combinaţiie dintre ele sunt fascinante.
 • Pe unii, dacă începi să nu-i înghiţi, parcă nu-i înghiţi nici pe copiii lor, cu toate că ei nu sunt vinovaţi faţă de tine cu nimic.
 • La fel cu anumite persoane fizice, poţi să fii aproape, dar în realitate distanţa să pară infinit mai mare şi de netrecut.
 • Sunt cei care ţi-au făcut rău, prin vorbă sau prin faptă. Se apropie de tine cu tupeu şi chiar îţi dau sfaturi. Îţi vine să dai cu ei de pământ, dar o laşitate a bunului-simţ te paralizează şi zâmbeşti trist, răspunzând monosilabic. Nu-ţi vine să crezi, dar asta-i un fel de… socializare forţată din partea lor, iar din partea ta o acceptare a sorţii, a fatalităţii.
 • Trăind între oameni, puţin câte puţin le împrumuţi felul de a fi bârfitor, laş, manipulator, interesant, mincinos, exagerat, obedient, forţat, curajos, impresionant, dar preferi să fii singur. E mai sigur şi mai comod. Bine că nu eşti obligat să socializezi mereu. Şi tu le ai pe ale tale, de care eşti conştient, dar parcă nu aşa. Îţi faci cum poţi obligaţiile şi e-n regulă. De te-ai întâlni doar cu cei cumsecade, ce bine ar fi!
 • Alţii te inundă, te năpădesc. Nu ştii cum să scapi de ei! Vin după tine. Parcă ţi-e jenă să nu se supere, să-şi dea seama că nu-ţi place acest gen de agresiune a lor. Laşi totul baltă şi te scuzi cu anumite probleme imediate.
 • Am fost format să lucrez în colectiv, să fiu între oameni şi cu toate astea nu mi-a plăcut. Preferam să-mi fac treaba şi să nu am nici o treabă cu nimeni. Nu poţi. În anumite sisteme aparţii colectivului cu totul, chiar dacă nu-ţi dai seama. Orice decizie a ta este şi o problemă morală, a conştiinţei, pe când la alţii este o chestie de orgoliu sau de “aşa vor muşchii mei”.
 • Unii, despre care nu aveai nu ştiu ce părere, în anumite momente te surprind prin delicateţea şi trăsăturile lor sufleteşti aparte, de-ţi pui întrebarea: “Oare acesta este omul pe care-l cunosc de atâta amar de vreme?” Asta da surpriză plăcută.
 • Mediaşul e bolnav. Plin de răni, de bube, de escare şi tumori, cu personajele emblematice de la putere. În fiecare cută, la fiecare colţ, în fiecare groapă se-ntind primarul cu ceata lui de microbi şi viruşi, fiecare cu rolul lui în putrefacţia şi distrugerea oraşului. Comportamente degenerate, urâte de Dumnezeu, ce şi-au vândut deja sufletul. Goi, seci, cu un discurs public pe baza unei limbi de lemn, influenţând mase de oameni prin supravieţuire, cu un salariu lunar sigur. Ascultătorii i-au ascultat, îi ascultă, îi imită şi îi urmează, copiind un fel de a fi, o mentalitate, o boală transmisibilă chinuitoare, umilitoare, târâtoare, contribuind la degradarea fizică şi socială. Totul era pregătit, dar primarul, prin felul de a fi, cu o conştiinţă a impurităţii, calcă totul în picioare şi nu în ultimul rând se calcă pe el.
 • Bătrâneţea, sincer, nu-i o normalitate, am impresia că din punct de vedere fizic este o boală. Ba te doare una, ba alta şi ca să găseşti sursa e zadarnic. În acest timp, este timpul tău care nu mai este la fel. În tinereţe ţi l-au stricat alţii, acum ţi se strică singur.
 • Am trăit un timp printre musulmani. E adevărat că nu erau cei mai reprezentativi, dar în mare parte erau cu bun-simţ, ospitalieri, cinstiţi, credincioşi, curaţi. Au şi ei abaterile lor de la normal, ca toate religiile şi naţile, dar nu ca şi cei despre care aud. Disensiunile etnice sunt provocate, nu sunt naturale şi au la bază o dorinţă de liniştire, de pace, cu orice preţ din partea lumii. Iar acel “orice preţ” e convenabil liderilor. De asta nu-mi place politica!
 • În optsprezece ani m-am apropiat mai mult sau mai puţin de gazişti. Pot spune că din punct de vedere material sunt deasupra mediei oraşului. Mi se pare nomal pentru că sunt profesionişti, încă, marea parte. Ce-a pătruns în ultimii cinci, şapte ani, lasă de dorit. Sunt salariile sigure pentru seviciile aduse unui om de la un partid sau pur şi simplu o formă de recompensare pe viaţă. În general profesioniştii sunt abordabili, înţelegători, mai greu este cu cei care nu ştiu nimic dar au relaţii. Şi dacă le-ai dat o funcţie, e cea cu care nu vrei să ai de-a face.
 • Am impresia că fiecare ziar, fiecare televiziune, fiecare radio este de partea cuiva. Sincer, nu ştiu ce să mă fac cu mine? Nu am fost de partea nimănui, în afară de anumite persoane care nu au avut de-a face cu vreun partid cu adevărat.
 • Cred că e groaznic să abuzezi un copil şi el să conştientizeze cât de cât că este abuzat şi nu-i ca şi ceilalaţi. Şi apoi să-l şi ameninţi! Dar anumite lucruri le ştie doar Dumnezeu, nu?
 • Cică s-ar redeschide dosarul cu flota, al domnului Băsescu. Nu ştiu dar numai să ai o satisfacţie aşa, fără să vezi flota înapoi, nu văd decât un fel de apelare la emoţii. Mai exact la ură. Este vorba de peste 200 de nave maritime.
 • Este o luptă tacită şi nu numai înte Phenian şi Seul. Adică între cele două Coreei. Problema e că fiecare are în spate câte un grup de ţări şi, ceea ce este mai grav, că au şi bombe atomice.
 • Dilema medieşenilor: să murim de frig sau să cădem rupându-ne ceva, acum sau la vară, de cald, sufocându-ne de praf sau să cădem în vreo groapă, sau mai rău, să cadă zidurile cetăţii pe noi, oricând!?
 • Cred că cei care mănâncă peşte trăiesc mai mult decât cei care au o hrană fără peşte. Sau, Dumnezeu ştie, poate e şi în funcţie de metabolismul fiecăruia. (Laurenţiu Oprea)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s