Inspirări şi expirări… prin gânduri!

Andover-Massachusetts

 • Cel mai greu mi se pare când pleci singur în viaţă şi cazi victimă la tot felul de nemernici pentru că tu crezi în cuvinte, dar ei le folosesc să te-nşele şi să-şi bată joc. Aşa s-au născut şi asta le place. Iar te-ntreb: unde eşti, Doamne?
 • Eu nu schimb idei, nu formez ideologii, nu formez spirite, pur şi simplu consemnez ce văd. În rest sunt doar alte poveşti.
 • În anumite situaţii vezi clar cum evoluează lucrurile şi depui armele. Apare o problemă de rezolvare a conflictului în alt plan, iar felul cum ţi-s răstălmăcite cuvintele şi întoarse ideile te scârbeşte. Nu poţi crede că se poate da crezare unor ase-menea absurdităţi. Şi ştiţi care-i paradoxul? Că se poate; şi mai repede este crezut cineva care exagerează şi inventează răul în forma continuă. Iar te-ntreb: cum îi laşi, Doamne?
 • Toată lumea are probleme, dar unii au şi bani şi le rezolvă mai uşor. Majoritatea nu au şi mă-ntreb cum pot trăi, cu 6, 8 sau 10 milioane pe lună? Că va fi bine? Când? Eu vreau acum. Asta-i ideea. Prin anii ’80 ne cereau să facem sacrificii pentru anul 2020…
 • Mi-am dorit întotdeauna un lider pentru care să mă sacrific, să merg pentru el până-n pânzele albe, să lupt cu încredere, cu credinţă, până la capăt! Şi el să mă protejeze în felul lui, corect. Nu ştiu dacă-n viaţă am întâlnit vreo cinci până la un anumit punct. În rest doar din aceia de doi bani, care încercau să facă înţelegeri cu foştii adversari superficiali, dându-te ca o oaie de muls bani, altora. Oameni slabi, de nimic, fără caracter şi Dumnezeu, făcând pe ipocriţii şi suferinzii.
 • Nu-i bine să neglijezi pe nimeni. Mai ales când eşti lider, dar nici nu-i poţi mulţumi pe toţi! Şi dacă ai nemulţumiţi în jurul tău, sigur nu-i bine deloc.
 • Din anumite locuri, la fel ar fi şi cu oamenii pe care-i cunosc, dacă plec, plec definitiv din viaţa lor. Sunt oameni care nu-mi plac şi aparţin unor locuri. Ei bine, de obicei nu mă mai duc pe acolo. La fel mi se-ntâmplă şi cu unele emisiuni tv. La unele nu mă uit pur şi simplu. Nu-mi plac şi-mi dau seama “de unde bate vântul”.
 • Am impresia că-n anumite momente, când era să fac un pas decisiv, cineva m-a tras de picioare. Poate ăsta mi-a fost destinul. În orice caz, de unul singur e foare greu. Nu îţi afli duşmanii decât prea târziu. Să nu le zicem duşmani, ci neprieteni.
 • De cele mai multe ori un bărbat cât de cât la putere are în spate o femeie de caracter, puternică. Ea îl impulsionează, îl încurajează, îl propulsează, îl menţine. Unii dintre aceştia efectiv abuzează, murdăresc, strică, lăsând să se vadă felul lor mic şi meschin. Nici măcar nu conştientizează. Alţii, în schimb, trag totul după ei.
 • Alegerea şi organizarea lucrărilor Mediaşului de către domnul comandor primar Teodor Neamţu a fost şi este un eveniment, să-i zicem, de prost gust, cu scenarişti proşti şi regizori şi mai proşti. Domnul comandor i-a făcut pe toţi de ruşine pentu că nu ştie, nu poate, nu vrea. Totuşi, lucrurile nu par să se termine aici, domnule primar!
 • Domnule primar, aţi picat testul privind administrarea optimă a Mediaşului, mizând pe fapte, idei şi convingeri egoiste ce nu s-au sprijinit pe o adevărată cunoaştere a realităţii şi a mijloacelor. Păcat că-i veţi trage după dumneavoastră şi pe unii care n-ar fi meritat aceasta.
 • Evreii, parcă de sărbătorile lor, mănâncă după ora 18,00. Şi mănâncă toată noaptea, iar ziua lucrează.
 • Un înţelept evreu, pe nume Raşi, ne arată că litera “bet” este închisă pe trei laturi şi deschisă pe a patra. Explicaţia lui este că trebuie să ne punem întrebări cu privire la ce s-a-ntâmplat după Creaţie şi nu despe ce s-a întâmplat înainte sau despre ce se află deasupra cerurilor sau sub pământ. De altfel, cu ea începe Tora, cartea sfântă.
 • Parcă răul este tot mai puternic. Este şi-narmat cu bani, cu funcţie şi cu putere. Nu-i poţi face faţă. Şi mai este şi mult în comparaţie cu binele. Doamne, nu ne lăsa!
 • Oare cine nu-şi face treaba în ţara asta? Cred că nici legile nu sunt destul de bune sau nu sunt bune deloc. Această stare de ambiguitate este bună doar pentru politicieni ca să continue cu păstrarea funcţiilor ca un fel de tradiţie. Nu sunt legi să dezvolte ceva pozitiv!
 • Orice este interpretabil şi poate scăpa de pedeapsa normală. Hoţul îţi fură. Îl prinzi. Ajungi la proces şi de acolo e doar timp sau plimbare pe banii tăi, dacă hoţul este din altă parte sau procesul se ţine în alt oraş. Până la urmă hoţul nu păţeşte mare lucru, iar tu te trezeşti şi furat, şi umblat, şi cu un avertisment pe… viitor.
 • Problema este că nici nu ai voie să-ţi faci dreptate singur.
 • Pentru nimeni nu-i uşor, dar invidia unora îi face să creadă că prea bine o duc alţii. Toate au preţul lor.
 • Mai nou se fac carduri bancare. Se fură cel mai uşor.
 • Până acum s-a furat cât s-a putut din păduri, chiar şi din jurul Mediaşului. Acum, deodată, se arată cu degetul înspre ei. Cam târziu!
 • Ce bucurie o să am când primarul nu va mai fi. A distrus tot ce se putea şi deodată pleacă şi scapă şi nepedepsit sau cu averea neconfiscată. (Laurenţiu Oprea)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s