Inspirări şi expirări… prin gânduri (XIV)

IMG_7798

  • Oricine va veni la putere va căuta soluţii în opoziţie, de a plăti FMI-ul şi alte datorii externe. Şi pe lângă asta ratele şi impozitele populaţiei ce vor creşte. Vor creşte şi salariile minime pe economie, amenzile, automat carburanţii, energia termică şi câte şi mai câte. Cu toate acestea, nu vor ajunge, aşa că se vor lua şi de opoziţie. Cunosc privaţi, normal că-n Mediaş, care au dat la toate partidele, în acelaşi timp, pentru campania electorală, crezând că vor scăpa de probleme. Dar nu cred că va fi aşa. Datoria trebuie plătită.
  • Mulţi nu au de lucru, dar nici nu vor orice. Adică, el nu poate decât să vândă ziare? Anumite servicii trebuie privite ca o etapă. Nu poţi să fii deodată director. Nu?
  • Ce-ar fi să vă scriu şi despre viaţa unui român ce a emigrat în Spania şi a lucrat pe şantiere şi nu s-a ales cu mai nimic. În ţară, soţia şi copiii îi aşteptau banii şi el mânca din gunoaie. A fost singur. Şansa este să fie un grup, eventual o familie, şi să se ajute între ei. Unirea dă rezistenţă şi reuşită. A te sprijini unul pe celălalt. Spune-le asta medieşenilor!
  • Poate aşa văd eu tot ce-i în jur. Spre autodistrugere! Poate este şi vârsta. Dar poate am şi dreptate. Banii care ar trebui folosiţi în dezvoltarea ţării se pierd prin bu-zunarele unuia sau altuia. Şi tu doar plăteşti! Şi te mai şi sfidează, cum că ar avea legea şi totul de partea lor.
  • Sincer, n-am treabă cu SRI-ul şi cu SIE cu atât mai puţin. Că mă monitorizează, că mă ascultă, e treaba lor. Nu mi-au făcut nimic, iar dacă o să-mi facă, asta-i altceva. În interiorul meu am treabă cu un fost CI-st. Alcoolic, afemeiat, murdar, din armată, de care nu-mi aduc aminte cu plăcere. Mai ales nu-mi place de anumite pe-rsoane. Aşa că orice provocare împotriva unei organizaţii sau a unui angrenaj pe care nu-l cunosc mă lasă rece. Şi aşa să încep un război aiurea cu morile de vânt nu fac. Şi cu atât mai puţin nu fac jocul nimănui.
  • Ce nu-mi place? Cred că sunt mult mai multe lucruri care nu-mi plac decât cele care-mi plac. Dar consider că sunt normale. Ce-ar fi dacă ne-ar plăcea totul sau majoritatea a ceea ce ne-nconjoară? Ar fi o stare de nenormalitate, ca şi cum ţi-ai atrofia simţurile durerii.
  • Cumperi un produs în rate. Ţi se spune o regulă. Semnezi un contract stufos, scris cu litere mici. Apoi apar o multitudine de reguli la regulă. Aşa este peste tot ce e legat de bani. Cu atâţia jurişti deştepţi s-a dat drumul la furat legal. Oare, anumite abuzuri nu le mai stopează nimeni? De-aş avea puterea, i-aş amenda tot mereu.
  • Credeţi-mă că nimic nu se obţine fără efort. Şi şi atunci sunt destui care vor să te murdărească. Nu pot fi în locul tău, pentru că nu pot, dar te pot jigni şi lovi în fel şi chip. Sunt foarte multe lucruri ce pot să ţi se-ntâmple din invidie. Nu poţi gândi aşa, nu m-am gândit niciodată aşa şi totuşi, acum la bătrâneţe, sesizez cât de periculos poate fi. Nu trebuie să faci nimic rău, e suficient să fii altfel.  Citeşte mai departe
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s