Inspirări şi expirări… prin gânduri (XIII)

d

  • Cu siguraţă că n-aş fi un bun politician, asta nu înseamnă că nu-i apreciez pe cei abili, norocoşi, populari, maleabili, ce fac ca anumite lucruri să se mişte. Totuşi, fără ei ar fi aşa “o linişte fără sfârşit”.
  • Purtăm în noi gustul luptelor anterioare. Indiferent de victorie sau înfrângere. Asta ne-a marcat, asta-i experinţa de viaţă. Devenim buni sau răi! Inteligenţa, profesionalismul, munca propriu-zisă şu banii sunt anexe. Suma contabilă contează. Bine? Sau rău!
  • Există un circ al alegerilor. Ceva ce dă în deriozoriu, în penibil, ce-ţi declanşează acel umor negru, amestecul de râs şi plâns, de a nu şti ce să mai faci, cu toate că anumite lucruri se văd din avion. Mai grav este că nu ştii nici ce să faci. Oamenii par să fie atraşi împreună, iar, când lucrurile lumeşti se despart, elementele spiritului se adună. Nu este vorba de aşa ceva în campaniile electorale.
  • Ce ar fi dacă în orice ar face politicienii noştri n-ar fi nici o împotrivire? Dacă totul ar fi cum vor ei? Ar fi perfect! Ca români nu suntem departe. Oricum ar fi, noi o ducem tot mai rău şi ce-i mai grav este că nu avem speranţa zilei de mâine. Înainte ştiam (mentalitate de comunist bătrân) că, dacă rezolv A, ajung la B, dacă rezolv B, ajung la C şi tot aşa. Acum? Acum nu sunt sigur!
  • Toţi ne-am dori să fim mai buni, dar nu se poate. Când ai de-a face cu o cultură şi o educaţie suburbane eşti obligat să implementezi frica. Unii nu sunt obişnuiţi cu vorba bună şi gata. Pe şefi şi noi îi formăm! Pe anumiţi oameni nu-i mai poţi educa, dar nici nu le mai poţi face nimic. Şi totuşi, în caz de ceva, tu răspunzi! Şi ce faci? Anumite rezultate trebuie să se vadă. (Laurenţiu Oprea)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s