Inspirări, expirări… prin gânduri (V)

  • Dacă ar fi să aveţi o problemă de viaţă şi de moarte, în câţi prieteni din jur aţi avea încredere?
  • John Steinbeck – “Perla”, o carte care merită citită. Din viaţă ne îmbogăţim cu o experienţă mare sau mică. Sau ne-o îmbogăţesc alţii!
  • Am impresia că avem o capacitate, un gol interior şi depinde de noi cu ce îl umplem!
  • Groaznic, să ai peste 60 de ani şi să nu ai serviciu, să nu ai vechime cât trebuie şi să nu poţi ieşi la pensie. Păi, nu vă bate Dumnezeu! Sau înainte îi bate pe alţii. Sau, după ce te-a bătut şi nu mai crezi în Dumnezeu poţi să faci ce vrei. Da, cred că e mai con-venabil pentru unii să nu existe! Totuşi, am impresia că ce facem ne face şi dincolo trebuie să ai o altă densitate sufletească! Să fii mai uşor, mult mai uşor. Dar dacă nu ai conştiinţă? Nici măcar nu ştii unde ai greşit!
  • Anumite probleme le tot amâni până vin toate deodată. E bine să rezolvi mai multe deodată dar să curgă fără intermitenţe, adică alte probleme ce se cer rezolvate.
  • De multe ori într-o discuţie contează şi tonul!
  • Amintirile mele din trecut câteodată reactivează, întunecându-mi prezentul şi vii-torul. Sunt legat de Emailul sau Emailul Roşu, cum i se spunea pe vremuri. Azi o întreprindere tristă şi cenuşie ca multe altele care, de bine de rău, funcţionează şi datorită domnului director Creţu. Întotdeauna am recunoscut că oamenii din zodia Gemenilor sunt imprevizibili şi răzbătători.
  • Într-un ziar local a apărut un titlu “Marea Unire”, iar dedesubt o poză. Era domnul primar Teodor Neamţu cu admiratorii lui şi cu ideologia lui, aceea care bea cu paiul, dar nu am văzut nici un PNL-ist. Poate s-a referit la Unirea Transilvaniei cu Moldova sau o fi având cineva din fotografia respectivă cunoştinţe de niscai mişcări liberale, mai greu de înţeles de nişte conservatori cimentaţi în mentalitatea educaţiei vechi!
  • Anumite acţiuni de-ale noastre vor avea efecte şi-n vieţile viitoare, la fel cum anumite probleme ne vin din vieţile trecute! Atenţie la cerşetorii de care vă este milă! Dar sunt doar păreri, că-n realitate am şi eu cerşetorii mei.
  • În ziua de azi se confruntă ştiinţa superficială cu conştiinţa, iar unii au un tupeu încât dau impresia şi de ştiinţă şi de conştiinţă împreună. Până te dezmeticeşti, acela te-a “tupeizat”, adică ai rămas blocat. Ca şi mine, de altfel, până nu mi se echi-librează toţi factorii, îmi dau seama că nu-i ceva în ordine dar nu pot defini ce. Instinctul primar, format de-a lungul experienţei vieţilor anterioare, rămâne totuşi de bază.   Citeşte mai departe
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s