Inspirări, expirări… prin gânduri (IV)

 • L-am auzit odată, zicând întâmplător, pe Miron Cosma care râdea de cei de 60 de ani cu partenere de 20. Şi mie mi se pare normal ca să fie o diferenţă de maxim 10 ani. Mai mult nu mai este firesc. Este altceva.
 • Legile naturale sunt legile naturale de care trebuie să ţii cont, comparativ cu legile justiţiei ce-s făcute de multe ori îm-potriva omului şi a normalităţii.
 • Slăbiciunile fizice, morale, căutarea plăcerilor neapărat, având baza că tu eşti cel mai grozav, că eşti extraordinar, o să te distrugă puţin câte puţin. Loviturile vin din zona aceea aşa că… prudenţă şi echilibru.
 • Nimeni n-a spus că anumiţi oameni sunt proşti şi leneşi, ci lipsiţi de scrupule, cu o deformare profesională exagerată, îndreptaţi spre minciună şi furt. Şi nici legea nu-i clară şi îi favorizează.
 • Vă rog să mă credeţi, nu ştiu ce urmează să se-ntâmple în oraş. Se vorbeşte mai mult în taină, în spatele uşilor închise, şoptit, icnit, cu o transparenţă opacă. Eu nu fac parte din echipă! Nu se ştie exact, am fost trădat de omul oraşului sau am trădat propriile interese? Oricum, nu fac altceva decât consemnez realitatea cu care ne încearcă bunul Dumnezeu cu actualul primar.
 • Imediat după revoluţie s-a terminat şi barajul de la Zetea. Ce-i cu barajul acesta? Iubiţi medieşeni, datorită lui nu sunt inundaţii în Mediaş. I se dă drumul treptat la apă. Acum nu este îngrijit. S-a colmatat dar încă funcţionează. Urma să avem şi apă de acolo şi noi şi cei din Sighişoara, dar lucrările comuniste nu s-au finalizat, interesele celor de la putere fiind altele.
 • Ştiţi ce legături astrale sunt între actualul primar şi fostul primar Teodor Plopeanu? Extraordinar de multe, dar amândoi au fost inteligenţi, deştepţi şi printre altele buni matematicieni. Dar poporul român nu duce lipsă de conducători deştepţi ci de caractere.
 • Există un fel de teroare a spaţiului local (zgomot, nervi, distrugeri de maşini, agitaţie), dar ce se-ntâmplă cu adevărat face ca tragediile greceşti (e o formă artistică, domnule Primar, mai ales că sunteţi un iubitor al artei) să fie mici copii faţă de durerea pe care o simt medieşenii adevăraţi ce nu mai pot îndura calvarul fără sfârşit.
 • Ucraina şi Rusia par să fie sursa unor neînţelegeri de mare amploare. Rusia se pare că şi-ar dori teritoriile înapoi, aliindu-se cu alte ţări care practică o astfel de politică, iar Ucrai-na este ca şi copilul care te loveşte cu nuiaua, după care fuge în spatele tatălui. În copilărie, prin cartierele mărginaşe ale oraşelor industriale pe unde erau mutaţi părinţii, se punea ochii pe câte un străin, iar golanii, când erau siguri că-i singur, puneau un copil să-l pro-voace. Copilul, de, ce să facă? Îl provoca. Străinul îl trăgea de urechi şi uite, scandalul era gata.
 • Ciudată mi se pare minciuna, de sus până jos. Adică şi dacă trebuie şi dacă nu trebuie. Cred că ne-ar fi greu să lucrăm în adevăr!
 • Între unul educat care ştie de toate, dar face totul doar pentru el şi altul care nu ştie atât, dar te ascultă şi face ce poate mai bine pentru tine, pe cine preferaţi?  (Laurenţiu Oprea)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s