Inspirări, expirări… prin gânduri (III)

 • Cum totul în jur pare să se prăbuşească şi puţin câte puţin să fim inundaţi de minciună şi artificial, ne îndepărtăm, ori cu voia ori fără voia noastră, de esenţa lucrurilor. Ce-i mai rău e, că începem să credem că aşa şi trebuie să fie.
 • Sunt unii pe care îi poţi considera accidente naturale asupra istoriei locului. Alţii amorţesc în cuminţenie şi bun-simţ. Cam asta-i legătura dintre primar şi noi cei care nu depindem de el.
 • De ce sunt intermediari la Piaţa de legume-fructe? Că aşa-i legea, proastă!
 • La Campionatul Mondial de fotbal s-a văzut că nişte echipe mici, modeste, chiar necunoscute, pot pune probleme şi chiar au pus unor echipe mari pline de vedete! Pe undeva apare ideea: dar cine sunteţi voi? Cine eşti dumneata, domnule Neamţu? Dar oamenii de lângă? Dar cei din umbră? Mă tot întreb, la început era tot aşa sau s-a schimbat pe parcurs?
 • Cei de la Electrica, ce sapă şanţuri, sapă printre blocuri, în faţa blocurilor, de nu mai ştii în ce dai cu maşina şi bătrânii pot să cadă liniştiţi. Aşa fără indicatoare, fără nimic! Păi, îi lasă domnul Primar, că deaia-i primar, să facă ce vrea. Când nu va mai fi primar, va fi singur, dar puţin (mai mult chiar) mai bogat…
 • Ce-mi place la domnul Voiculescu este că, dacă tot e să moară, de ce să nu moară de gât cu domnul Băsescu! Într-un fel s-au întâlnit şi se înfruntă doi oameni puternici.
 • Societatea şi primarul ne-au programat realitatea ca fiind unica valabilă.
 • Mă tot gândesc la unii profesionişti din diverse domenii, care au căutat o potrivire a funcţiei, a cunoştinţelor, a experienţei, cu persoana lor. Mare lucru să ai marea inspiraţie de a face exact alegerile potrivite cu ceea ce simţi că te împlineşte şi desăvârşeşte. Dar apariţia legii banului a schimbat sensul bunului mers, apărând tot felul de nulităţi, ce pot încurca, prin lipsa de caracter, minciună, trădare, orice ar avea o direcţie şi un sens cât de cât normal.
 • L-am rugat odată pe un angajat mai tânăr să pună nişte fluturaşi, în legătură cu reclama la “Informaţia săptămânii”, în cutiile poştale dintr-un cartier. Mi-a răspuns că nu-i este cuprins în atribuţiunile de serviciu. Păi, la privat, cam tot este cuprins în atribuţiunile de serviciu! Mi-a părut rău, dar, dacă el nu înţelesese asta de la început, nu mă apuc să-l formez. L-am dat afară! Oricum ca ziarist este mai mult muncă aiurea decât ceea ce ar trebui să faci!
 • Adevărata credinţă este magia contactului cu invizibilul, legătura cu nevăzutul ştiind că există.
 • Am descoperit gustul subtil şi sănătos al ceaiului de mentă de la Offside. Nu la Traube, acolo îţi dă lămâi vechi.
 • Trăim într-o lume mediocră frământată de propria meschinărie şi în curând va apărea un ideal care va mişca energiile, neexistând (ca azi, de altfel) superioritate sau inferioritate ci doar diferenţe.  Citeşte mai departe
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s