Inspirări, expirări…prin gânduri (II)

  • A fost prinsă o grupare de hoţi care operau la o firmă de curierat. Cum procedau? Aveau o instalaţie de bruiaj al telecomenzii maşinii şi când şoferul pornea cu coletul la adresă, pe jos, închidea sau mă rog, credea că închide maşina cu telecomanda. Hoţul îl bruia şi-n câteva minute îi descărca marfa. Oricum pachetele erau asigurate. Am impresia că suntem o ţară de poliţişti şi hoţi. Depinde cum priveşti!
  • Nu fac nicio conspiraţie a extratereştrilor, dar curentul electric şi inter-netul, precum şi îndemânarea copiilor de a se juca în felul lor pe calculator, ale cărui programe poate le-au văzut o dată, nu mi se par de natură pământească, umană. Noi suntem îngropaţi până-n gât de cu totul şi cu totul alte probleme.
  • Diferenţe culturale. Un american, chiar dacă are un salariu de 6.000 sau 10.000 de dolari lunar, preferă să-şi plătească chiria lui de 600 de dolari. Ro-mânii sunt proprietari născuţi. Românul preferă să fie al lui. Face tot felul de sacrificii să aibă casa lui, pământul lui, garajul lui. Ale lui.
  • În Germania mulţi tineri turci hipercalificaţi sunt siliţi să plece. În România nu vorbim de străini ci de tineri români străluciţi care sunt nevoiţi să plece în străinătate în căutarea unui loc de muncă. Chestia cu “locul tău e aici” e în afara realităţii. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat cu copiii domnilor Neamţu şi Plopeanu, dacă n-ar fi fost ce este şi respectiv ce-a fost!
  • Pe unii aş fi preferat să nu-i cunosc deloc. Când eşti tânăr, eşti slab şi, dacă nu ai pe nimeni, eşti o victimă sigură. Şi mai ales să ai impresia că şefii văd iar tu nu trebuie să faci nimic. Mai e necesar să fii şi intoxicat de ideile din cărţi, în care tu crezi. E ca şi cum ai vrea şi ai putea să adaptezi lumea la tine.
  • Se tot distrug bunuri de pe domeniul public. Păi, camere aveţi, oameni de pază aveţi, primar şi primărie aveţi, acoliţi şi prieteni ai primarului sunt, păi nu poate fi prins nimeni? Dar dacă asta-i povestea ca să se justifice nişte cheltuieli? Mi se pare absurd.   Citeşte mai departe
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s